Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΣΜΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ 8500 ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΝΩ ΠΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΛΑΣΠΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ                                                                  
«Π@@στηδες, δεν θα μου πάρετε το σπίτι»...                                             Το περιστατικό στην εφορία της Αγίας Παρασκευής με τον 70χρονο που εισέβαλε στην εφορία με την καραμπίνα και απειλούσε φωνάζοντας «π@@στηδες δεν θα μου πάρετε το σπίτι» ότι θα κάνει μακελειό αν του κατάσχουν ένα οικόπεδο του, φοβάμαι ότι δεν θα είναι το μοναδικό.
Χιλιάδες είναι πλέον οι απελπισμένοι άνθρωποι που αδυνατούν αντικειμενικά να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο αλλά και στις τράπεζες . Κι όταν το μυαλό θολώνει από την απελπισία και τα αδιέξοδα, τότε δυστυχώς μιλά ο παραλογισμός της καραμπίνας και κάθε άλλης ακρότητας.
Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κύριος Ράιχενμπαχ. Τα καταχρεωμένα νοικοκυριά είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες και συνεχώς αυξάνονται. Μαζί αυξάνεται και η αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει άλλες, καλύτερες εποχές.
Το Δημόσιο πρόσφατα έδωσε μια δυνατότητα ρύθμισης χρεών την οποία όσοι μπορούν προσπαθούν να αξιοποιήσουν. Μίζερη ρύθμιση, με ένα ατέλειωτο χαρτομάνι που ζητείται από τους ενδιαφερόμενους, αλλά πάντως μια ρύθμιση.
Με τις τράπεζες όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι αλήθεια πώς σε ορισμένες περιπτώσεις που αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία καταβολής υποχρεώσεων για στεγαστικά, καταναλωτικά και άλλα δάνεια, οι τράπεζες προσπαθούν να μην τα χάσουν όλα και κάνουν ορισμένες διευκολύνσεις. Δυστυχώς όμως ο τρόπος που αντιμετωπίζουν όλους τους υπόλοιπους συνεχίζει να είναι κοντόφθαλμός. Για όσους με τον έναν η με τον άλλο τρόπο εξακολουθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, συνήθως η απάντηση είναι μια επιμήκυνση που συνοδεύεται από αύξηση και του οφειλόμενου ποσού.
Άμεσα λοιπόν πρέπει να αποφασίσουν ότι ρυθμίσεις και κουρέματα δεν πρέπει να κάνουν μόνο σε αυτούς από τους οποίους δεν προσδοκούν τίποτα αλλά και σε όσους μπορούν ακόμα να είναι συνεπείς αλλά σύντομα θα βρεθούν και εκείνοι σε αντικειμενική αδυναμία.
Κάθε άλλη αντιμετώπιση είναι κοντόφθαλμή. Θα δημιουργήσει σε βάθος χρόνου ακόμα περισσότερα προβλήματα στις τράπεζες και θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους σε απελπισμένους δρόμους, όπως αυτόν που επέλεξε ο 70χρονος στην Αγία Παρασκευή.                                               ΠΗΓΗ:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου