Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Πρόταση για την προεκλογική εκστρατεία των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»


20120317-080112.jpgΓράφει ο Δημήτρης Μ.
Μιας και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ζητούν προτάσεις, οι παρακάτω σκέψεις πιθανόν να τους βοηθήσουν κατά την προεκλογική περίοδο, όσον αφορά την ελαχιστοποίηση των εξόδων, αλλά και πολύ περισσότερο για την όσο γίνεται ισότιμη προσέγγιση των ψηφοφόρων από τους υποψηφίους. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες ιδέες για την βελτίωση της πρότασης.
· Απαγορεύονται τα ατομικά προεκλογικά κέντρα σε όλους τους υποψηφίους.
· Απαγορεύεται η οποιουδήποτε είδους ατομική διαφήμιση υποψηφίου σε οποιοδήποτε μέσον.
· Σε κεντρικά σημεία (πλατείες) κάθε συνοικίας (πόλης) μιας εκλογικής περιφέρειας, μπορούν να υπάρξουν εκλογικά περίπτερα του κόμματος στα οποία θα βρίσκονται εθελοντές και οι οποίοι θα κανονίζουν τις βάρδιες μεταξύ τους ανάλογα με τις ασχολίες
τους.
· Στα περίπτερα να υπάρχει:
- Έντυπο της ιδρυτικής διακήρυξης και έντυπο για πιθανή εγγραφή νέου μέλους.
- Προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.
- Ένα μικρό φυλλάδιο (1-2 φύλλα Α4), στο οποίο σε ισοπαχείς στήλες και με τυχαία σειρά, να αναφέρονται τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων με τις φωτογραφίες τους.
· Επί καθημερινής βάσεως να βρίσκεται ένας υποψήφιος σε κάθε περίπτερο και με κυκλική σειρά να αλλάζει την επομένη μέρα. Μπορεί έτσι να βγει ένα πρόγραμμα για το ποιος υποψήφιος θα είναι σε ποιο περίπτερο την συγκεκριμένη μέρα.
· Ο υποψήφιος, πλαισιωμένος από δύο το πολύ τρεις εθελοντές (καλό θα ήταν να επιλεγούν με κλήρωση αν γίνεται – όχι κολλητοί), τις ώρες αιχμής να περιδιαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και να επισκέπτεται τα καταστήματα, καφέ, λαϊκές, … όπου θα μοιράζεται το προεκλογικό πρόγραμμα μαζί με το συνοπτικό φυλλάδιο των υποψηφίων.
· Οι υποψήφιοι, στις απαντήσεις που θα δίνουν σε ερωτήσεις του κόσμου, να ξεχάσουν το πρώτο πρόσωπο και την λέξη θα.
· Η παρουσία υποψηφίου στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και σε δημόσιες ομιλίες-συζητήσεις, να γίνεται κατόπιν επιλογής από το αρμόδιο όργανο του κόμματος τηρώντας κάποια σειρά και βάσει του γνωστικού αντικειμένου του καθενός.                                                                                                     ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου