Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση – σταθμός της δικαιοσύνης που δικαίωσε τον Πάνο Καμμένο και ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή των επιχορηγήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η δικαιοσύνη δικαίωσε τον Πάνο Καμμένο κρίνοντας ως αβάσιμη την αγωγή που του υπέβαλλε ο ταμίας του Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος. Οι αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου για τον ρόλο Τσουκάτου στο σκάνδαλο Siemens είχαν προκαλέσει την αντίδραση του τελευταίου που κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή. Η κίνηση αυτή είχε εξοργίσει την κοινή γνώμη, που έβλεπε έναν άνθρωπο που κατα δική του ομολογία είχε λάβει “χορηγία” από την Γερμανική εταιρεία, όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά να κάνει και αγωγές στον βουλευτή της αντίστοιχης εξεταστικής!
Πολλοί θεώρησαν ότι αυτή η κίνηση έγινε για εκφοβισμό ώστε ο Καμμένος να σταματήσει να ασχολείται με τα “ορφανά εμβάσματα” που βρέθηκαν σε τράπεζες στην Ελβετία.
Όπως αποδεικνύεται όμως, η ενέργεια αυτή ήταν άκρως στοχευμένη με σκοπό κυρίως τον συμβιβασμό του Πάνου Καμμένου ως προς την κρισιμότερη αποκάλυψη του:
“Δεν είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να αποδέχεται ότι το μαύρο χρήμα μπήκε στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, να μην ενεργοποιείται η κείμενη νομοθεσία και συγχρόνως ο Τσουκάτος να κυκλοφορεί ελεύθερος. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει άμεσα την κρατική επιχορήγηση  όπως ορίζει ο νόμος. Αλλιώς έπρεπε ήδη να έχει μηνύσει τον Τσουκάτο”.
Ο Πάνος Καμμένος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά σήκωσε και το γάντι παρά τις πιέσεις για “συμβιβασμό” ώστε η υπόθεση να ξεχαστεί. Η εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ελληνική δικαιοσύνη, φαίνεται να δικαιώθηκε στο έπακρο.
Οι ακέραιοι Έλληνες δικαστές σε μία απόφαση – σταθμό, όχι μόνον έκριναν την αγωγή Τσουκάτου ως αβάσιμη αλλά δικαίωσαν τον βουλευτή με την φράση που οδηγεί την δικαιοσύνη στα ταμεία του “κινήμτος”:
“Οι ισχυρισμοί (Καμμένου) δεν αποδείχτηκαν ψευδείς… ειδικότερα όπως αποδείχθηκε από την απολογία Χριστοφοράκου στο Μόναχο ισχυρίστηκε πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν 1 εκ. Ευρώ που προορίζονταν για χρηματοδότηση κομμάτων…”
Και συνεχίζει:”Αντίθετα, (ο Καμμένος) χωρίς να υπερβαίνει το απαιτούμενο από τις περιστάσεις μέτρο, καταδεικνύει (για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος) την συμμετοχή του ενάγοντως (Τσουκάτος) σε μία αδιαφανή διαδικασία χρηματοδότησης πολιτικού κόμματος από επιχειρηματία κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας (!!!)”
Κοινώς, εφ’ όσον το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του Τσουκάτου και το δικαστήριο δέχεται την παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης κομμάτων, το άμεσο βήμα είναι οι ενέργειες της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου. Κοινώς την επιστροφή των δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ από την κρατική επιχορήγηση, που ως φαίνεται ήθελαν να κουκουλώσουν οι εμπλεκόμενοι με βιομηχανία αγωγών.
Και αυτή η ενέργεια πρέπει να γίνει άμεσα, ειδικά αυτές τις εποχές που ακρωτηριάζονται τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Αυτό το ποσό θα έδινε εκτός από την απονομή δικαιοσύνης και μία μεγάλη ανάσα στα δημόσια ταμεία.

Απόφαση υπέρ Καμμένου κατα Τσουκάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου